Sortiranje po:
Izaberite kamen:

14025.00 - 499950.00

Minđuše

Bilo da volite velike ili male, srebrne ili zlatne, viseće ili uz ušnu resicu, minđuše su komad nakita koji će vašoj pojavi i odevnoj kombinaciji dati završni pečat. Mogu da se nose i svakodnevno, a ako poželite da budete zapaženi tokom nekog specijalnog događaja, pustite da vam elegantne minđuše budu savršen saveznik.

3
3
Minđuše

Minđuše nisu oduvek nosile žene a njihova simbolika je ranije bila drugačija

Ustanovljeno je da su još u antičkoj Persiji muškarci nosili minđuše – naime, na zidovima ostataka građevina pronađeni su crteži na kojima su persijski vojnici sa alkama. Isti ovaj komad nakita – alke minđuše – bile su, takođe, omiljene među muškom populacijom u staroj Grčkoj. U Bibliji, opet, bušenje ušiju je povezivano sa ropstvom i odnosom gospodar-rob. Nakon što gospodar svom sluzi probuši uho, ovaj postaje njegov doživotni rob. Relativno sveža prošlost o minđušama među muškarcima kazuje neke drugačije priče. Manje-više nam je svima poznato da su tokom 20. veka muške minđuše bile povezivane sa pripadnicima hipi pokreta ili gej komune.

Danas, ipak, na sreću ili ne, minđuše najčešće nose žene. Može se zaključiti da je pravilo da nema pravila kada je omiljeni tip ovog nakita u pitanju. Podjednako se traže i kupuju:

Ako tražite prigodan poklon za obeležavanje posebnog događaja ili godišnjice, sa poklonom ovog tipa ćete uvek izmamiti osmehe i sjaj u očima onoga ko prima dar.

Minđuše su uvek savršen poklon

Minđuše su idealan novogodišnji poklon ili iznenađenje za 8. mart

Ponekada je veoma teško biti drugačiji i jedinstven kada dođe do obeležavanja svečanih datuma i priređivanja posebnog ugođaja za lepšu polovinu. Šta pokloniti, a da se vašoj voljenoj svidi, a uz to bude i iskreno obradovana?

Minđuše će se dopasti uglavnom svakoj ženskoj osobi, bilo kojih godina. Jedino je bitno da vaša izabranica ima probušene uši. Međutim, čak ako to i nije slučaj, proverite da li je možda njena želja oduvek bila da ima rupice na ušnim resicama. Tako ćete joj prirediti duplo iznenađenje – lepim parom naušnica zbog kojih će, na kraju, imati razlog da probuši i ukrasi svoje uši.

Činjenica je da je darivanje minđuša pogodno i ženama koje vole upečatljiv i glamurozan nakit, ali i onim drugima, koje vole neupadljive, ali interesantne detalje od plemenitih metala. Zlatne minđuše ili naušnice od belog zlata – šta god da bude vaš izbor na kraju, znajte da su sasvim prigodan poklon za novogodišnje veče ili za osmi mart. U Zlatari Tanasković ćete pronaći veliki broj različitih modela, od onih u kombinaciji belo-žutog zlata, pa do komada od belog zlata sa citrinom koji mogu biti i u obliku srca.

Neka vaša veridba ili godišnjica veze bude obeležena romantičnim modelima minđuša

Jednostavne, a sofisticirane stvari su najčešće i najbolji dar za posebne prilike. Kada su romantične okolnosti posredi, jedno je sigurno – pravi par minđuša će učiniti vaš poseban događaj još posebnijim. Jedino što bi donekle moglo da vas zabrinjava jeste pitanje – kako izabrati od toliko modela? Dijamantske minđuše, one od srebra, ili možda kombinacija belog i žutog zlata?

Sigurno ste često pretraživali po internetu i opciju biserne minđuše cena želeći nešto posebno, ali se istovremeno plašeći da nisu možda preskupe. Naš je predlog, ako se već razmišljate oko idealnog poklona za veridbu ili dara za godišnjicu braka, da posetite Zlataru Tanasković i uverite se svojim očima u lepotu naših modela kao i pristupačnost kada su cene u pitanju. Osim što ćemo vam dati korisne sugestije i stručno mišljenje oko idealnog poklona, od nas ćete dobiti i savete kako da održavate vaš nakit i zašto je važno da s vremena na vreme proverite drikere i kopče na zlatnim komadima.

Minđuše su odličan poklon i za decu i starije osobe

Ako niste previše tradicionalni i ako dukat kao poklon za krštenje jednostavno nije u vašem stilu, uvek se možete okrenuti dečijem nakitu – bilo da tražite alkice za decu ili neke preslatke minđuše za devojčice, zlatne. Mnogi novopečeni roditelji će se obradovati zlatnom nakitu za decu, a vi ćete biti zadovoljni i srećni što ste odabrali večan poklon.

Ono što je kod minđuša tako posebno u odnosu na druge komade nakita, jeste to što se podjednako mogu darivati kako i najmlađima, tako i onim starijima. Jednostavno, nošenje minđuša nije ograničeno godinama, niti izgledom. Tako dobijate i automatski odgovor na pitanje šta kupiti za 18. rođendan? Obeležavanje punoletstva nesvakidašnjim modernim minđušama od žutog zlata ili malo suptilnijim, ali nikako manje lepim, minđušama od belog zlata u obliku cveta, jeste način da iskažete sopstveni stil, ali i poštovanje prema osobi kojoj ste namenili ovakav poklon.

Poznajete nekoga ko skoro odlazi u penziju? Dobru koleginicu ili najbolju prijateljicu? Razmislite, verovatno bi se jako obradovala minđušama kao poklonu za odlazak u penziju. Satovi, lepe hemijske olovke, ili parfem su već pomalo prečesto viđeni darovi u ovakvim situacijama. Zato, budite originalni i izaberite prikladan par naušnica za damu koja će im se, sigurni smo, veoma obradovati.

Posetite Zlataru Tanasković i izaberite minđuše zbog kojih ćete zasijati!

Minđuše u Zlatari Tanasković idealan su poklon ukoliko hoćete da dodate još jedan komad nakita u svoju kolekciju, komad nakita po kome ćete ostati prepoznatljivi. Sa ovim specifičnim komadom nakita nikada nećete pogrešiti i uvek ćete biti u trendu. Sa njim ćete uspešno kreirati svoj lični stil, uspešno ga kombinujući sa različitim odevnim predmetima. Na Vama je da odlučite kako ćete minđuše kombinovati i nositi. Jedino što treba da znate da ćete tek sa pravim naušnicama svom stilu dati finalni potez, kojim ćete oduševiti sve prisutne u Vašoj okolini.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner