Sortiranje po:
Izaberite kamen:

20880.00 - 75360.00

Vereničko prstenje belo zlato

Kada pitate najvažnije pitanje u životu i dobijete potvrdan odgovor, dajete verenički prsten kao znak odanosti i privrženosti Vašoj izabranici. Krug je simbol večnosti i završetka jedne faze u životu, te je stoga vereničko prstenje važno. Označava večnu ljubav i prvi korak koji vodi ka braku. Bilo da je u pitanju jednostavno vereničko prstenje belo zlato ili obrađeno kao sinonim kvaliteta i glamura, kao što je vereničko prstenje sa dijamantima – brilijantima ili nekim poludragim kamenom, ono zaslužuje posebnu pažnju u svakom smislu te reči.

1
...
1
...
Vereničko prstenje od belog zlata

Zašto kupiti verenički prsten od belog zlata?

Kada kupujete verenički prsten kao poseban poklon jedinstvene vrednosti, jasno je da on jednostavno mora da bude kvalitetan i dugotrajan.

Običaj da žene nose prstenje kao znak da nisu slobodne, potiče još iz starog Rima. Imale su prstenje prikačeno za male ključeve kako bi pokazale da ih njihovi muževi poseduju. U Evropi je još 1477. godine nadvojvoda Maksimilijan od Austrije poručio prvi poznati verenički prsten sa dijamantom za Mariju od Burgundije. Ubrzo se ovaj trend među evropskim plemstvo proširio poput požara. Kako god, postoje dokazi da su različite kulture širom sveta, čak i u antičkim vremenima, koristile neku vrstu vereničkog prstenja kao simbola braka, ljubavi i odanosti prema njihovim izabranicima.

Čini se da je danas belo zlato popularnije nego ikada. Ne samo zbog svoje elegancije, sofisticiranosti i lepote, već i kvalitetne legure od koje je izrađeno. U prirodi ne postoji samorodno belo zlato, već se dobija legiranjem zlata (finoće 999,9) sa drugim belim metalima, poput nikla ili paladijuma. Ova legura je čvrsta i dugotrajna.

Kako izabrati i gde kupiti verenički prsten belo zlato?

Pre nego što kupite verenički prsten, verovatno ćete se zapitati: „Gde da nađem vereničko prstenje belo zlato po povoljnoj ceni?“ Opet, imajte na umu, da cena ne bi trebalo da bude presudan faktor kada ga birate za svoju buduću suprugu. To znači da morate obratiti pažnju na to šta ona voli – možda je to vereničko prstenje belo zlato sa cirkonima, sa ugrađenim kamenom u ravni šine ili izbačenim iz iste, ili, pak, vereničko prstenje sa upečatljivim dijamantom.

Dakle, kako izabrati i gde kupiti verenički prsten od belog zlata?

Evo nekoliko jednostavnih saveta kako bismo Vam olakšali i ubrzali čitav proces odabira i kupovine:

  • Izaberite prsten na osnovu stila i ukusa buduće verenice,
  • Ako se odlučite za verenički prsten sa dijamantom – brilijantom, sigurno nećete pogrešiti,
  • Belo zlato je pravi izbor samo ako znate da Vaša buduća verenica preferira ovu boju zlata,
  • Budite originalni i birajte zlatare koje su spremne da Vam izađu u susret i urade unikatan primerak.

Zlatara Tanasković izrađuje unikatno vereničko prstenje, što znači da ćete moći birati kompletan izgled prstena – od boje, modela, ličnog pečata i izrade, pa sve do personalizacije prstena i pristupačnih cena.

Prema dugoj tradiciji, u vereničko prstenje od belog zlata se šetuju - (ugrađuju) brilijanti - kao simbol večnosti i sjaja. Verenički prsten izrađen od belog zlata sa ugrađenim brilijantom treba da bude diskretan, iz prostog razloga jer brilijant dominira svojim večnim sjajem. Ukoliko je običan kamen u pitanju (cirkon), bitno je da prsten bude prilagođen osobi kojoj se kupuje i da se može nositi u svim prilikama.

Brilijantski - okrugli oblik brušenja sa 54 fasetne kao takav je i najpopularniji. Oblik je nalik kupi i zamišljen je tako da maksimalno primi i povećava količinu svetlosti koja se vraća kroz vrh dijamanta. Dijamantski prsten je sinonim za luksuz I eleganciju. Koju god vrstu odeće da odaberete I stil, uz dijamante ćete uvek izgledati savršeno.

U Zlatari Tanasković ćete naći bogatu ponudu vereničkog prstenja – Vaše je samo da izaberete model sa sajta ili dođete kod nas lično da Vam pomognemo u izboru. Budite sigurni da ćemo Vam dati prave smernice, savete i sugestije, vodeći računa o još jednoj važnoj stvari – da je verenički prsten iznenađenje. Uz zajedničke snage sigurno ćemo doći do najboljeg primerka koji će Vašu buduću verenicu ostaviti bez reči!

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner