Sortiranje po:
Izaberite kamen:

30400.00 - 322400.00

Vereničko prstenje sa dijamantima - brilijantima

Brilijantsko - dijamatsko vereničko prstenje kupujemo iz ljubavi i darujemo ga za ceo život. Novu epohu života započinjemo odabirom dijamantskog vereničkog prstena i stremimo ka novim izazovima. Verenički prsten se bira sa puno pažnje, treba biti usklađen sa temperamentom devojke, njenim ukusom i mora biti kvalitetan. Za Vašu najdražu zlatara Tanasković je pripremila najnoviju kolekciju brilijantskog vereničkog prstenja.

1
...
1
...

Kratka priča kroz istoriju darivanja vereničkog prstena

Novi trendovi doveli su do situacije da zaboravimo proslost koja je ispisivan godinama i od njih načinila ono sto jesu danas.
Koreni priče o vereničkom prstenu potiču iz Austrije, kada je 1477.god Maksimilijan Prvi zaprosio svoju buducu ženu Mariju od Burgundije i to dijamantskim prstenom.
Od petnaestog veka na popularnosti su dobili poesy prstenovi na kojima su sa unutrasnje strane ispisivani stihovi, verujemo da bi se oni i danas svideli nasim damama. Tokom XVI i XVII veka vrhunac popularnosti dobili su Gimmel prstenovi u Engleskoj i Nemačkoj najviše.

Dijamantski verenički prsten iz tri dela

Takav prsten je bio sastavljen iz dva dela, tako sto bi mlada nosila jedan, mladoženja drugi do dana venčanja kada bi se spojili u jedan kompletan dijamantski verenički prsten.
Bilo je slučajeva kada bi prsten bio sastavljen iz tri dela u tom slucaju treci prsten je nosio svedok vereničkih zaveta do dana venčanja.
Na ovaj način mlada je bila zaštićena od bankrotstva, ukoliko mladozenja prekrsi zakon i emotivno je povredi. Ovo je samo deo priče i tradicije darivanja brilijantskog verenickog prstena koji je malo ppoznat i o kome se retko priča.
Danas je sve drugačije samo je poenta ostala ista.

Back to top levo 01 Desni side baner