Dukat Zlatnik Vaskrsenje 2gr Dukat Zlatnik Vaskrsenje 2gr

Dukat Zlatnik Vaskrsenje 2gr

Dukat Zlatnik Vaskrsenje 2gr
Vaskrs - Uskrs

Gospod Isus Hristos sahranjen je u Getsimanskom vrtu u jednu pećinu nakon raspeća, koju zapečatiše velikim kamenom i postaviše stražare. U nedelju, treći dan po raspeću, siđe Anđeo Gospodnji i zdrobi kamen na ulazu u pećinu i Isus Hristos izađe napolje i vaskrsnu. Lice mu beše kao munja, a odelo belo kao svetlost. Vojnici se uplašiše i pobegoše vičući: "Hristos je vaskrsnuo".

Kada izjutra žene mironosnice dođoše da obiđu Isusov grob zatekoše ga praznog i Anđeo im reče da idu u grad i jave ostalima da je Gospod naš vaskrsnuo iz mrtvih. One odmah poslušaše i odoše da ovu radosnu vest razglase svima. Od tada svi su se počeli pozdravljati pozdravom "Hristos vaskrese", pa čak i danas posle 2000 godina.

Znači, Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, jer je taj dan Isus Hristos vaskrsnuo iz mrtvih, pobeio je smrt i svim ljudima darovao večni život.

Vaskrs je pokretni praznik i praznuje se posle jevrejske pashe u prvu nedelju posle punog meseca, koji pada na sam dan prolećne ravnodnevnice ili neposredno posle nje. Najranije može da padne 4. aprila, a najkasnije 8. maja (po Gregorijanskom kalendaru).

Za ovaj praznik u narodu su uobičajeni mnogi lepi običaji koji naročito vesele decu. Za taj dan se farbaju jaja, zato što je baš jaje simbol obnavljanja prirode i života. Naročito crveno jaje predstavlja radost i to kako za one koji ga daruju, tako i onima ko ga prima.
Finoća Težina Kamenja Cena
900 2.00 gr 16.000,00 RSD
Dostava i placanje poouzecem
1
1

Vaši komentari:

06-05-2015 u 15:23:12

Postovana
Precnik zlatnika je 16.00 mm.Naravno da Vam mozemo na poledjini izgravirati sta god zelite.
Cena bi zavisila od toga sta zelite izgravirati na dukatu.Za detaljnije informacije pozovite prodajni prostor zlatare Tanaskovic,na tel:011 3731005.
Administrator

06-05-2015 u 15:11:22

Poštovani, interesuje me prečnik Zlatnika Vaskrsenje Hristovo, kao i da li na poleđini može da se, umesto Grba ili Venca, izgravira posveta. Ukoliko može, zanima me koja bi bila cena navedenog Zlatnika.
Unapred zahvaljujem na odgovoru
Silvija Mizdrak
Back to top levo 01 Desni side baner